۱۳۹۲ فروردین ۲۵, یکشنبه

درست کردن کمپوت

به دو طریق می توان کمپوت درست کرد :
1 - میوه مورد نظر و آب و کمی شکر را در قابلمه ریخته مستقیماً روی حرارت می گذاریم تا یکی دو جوش بزند و بعد از روی حرارت بر می داریم که این نوع کمپوت مانده گاری ندارد نهایتاً چند روزی بیشتر در یخچال نمی ماند.


2 - روش دوم کمپوتهایی که درست می کنیم اگر کاملاً شرایط درست کردن کمپوت را رعایت کنیم مانده گاری بالایی دارد شاید بتوان چندسالی نگه داشت. برای اینکه کمپوت خوبی درست کنیم میوه هایی که انتخاب می کنیم نباید له باشد، زدگی نداشته باشد و کاملاً سالم و مرغوب باشد و آنها را خوب شسته و خشک می کنیم و داخل شیشه های در فلزی استریل شده می ریزیم تا بالای شیشه پر شود و در یک قابلمه آب می ریزیم و می گذاریم روی حرارت تا بجوش آید و از روی حرارت برداشته و شکر کم کم به آن اضافه می کنیم تا به مرحله اشباع برسد یعنی شکر دیگر در آب حل نشود.

وقتی که کاملاً سرد شد روی میوه های داخل شیشه می ریزیم تا لب به لب شودو در شیشه ا ی را می گذاریم و شیشه ها را داخل یک قابلمه می چینیم و آب سرد می ریزیم تا 2 سانت به در آن مانده و روی حرارت می گذرایم و زمانیکه آب درون قابلمه به نقطه جوش برسد برای آن وقت می گیریم و بعد از گذشت زمان لازم از روی حرارت برداشته و یکی یکی در شیشه ها را مجدداً سفت کرده سرد که شد در کمد گذاشته یا کابینت و هر وقت که نیاز بود استفاده می کنیم. اگر تمام نکات رعایت شود و در شییشه هوا نکشد با این روش بهترین کمپوت را درست می کنیم

توت فرنگی : میوه هایی مثل توت فرنگی زمان پخت آن از زمان جوش آمدن آب 5 دقیقه کافی است. توت فرنگی کافی است که دم آن را بگیریم.


گیلاس : میوه هایی مثل گیلاس و آلبالو هسته آن را در نمی آوریم و زمان آماده سازی آن از زمان جوش آمدن آب 10 دقیقه کافی است.


زردآلو : میوه هایی مثل زردآلو، هلو، شلیل را هسته آن را در می آوریم و پوست هلو را هم می گیریم و زمان پخت آن از زمان جوش آمدن آب 15 دقیقه کافی است.


سیب : میوه هایی مثل سیب و گلابی پوست و دانه آن را جدا کرده و زمان آماده سازی از زمان جوش آمدن آب 20 دقیقه کافی است. (البته سیب و گلابی را تکه تکه می کنیم.)

طبخ با فویل آلومینیومی

 یکی از هوشمندانه ترین راه های آشپزی، استفاده از فویل آلومینیومی است. می توانید مواد خام را در فویل بپیچید و آن را روی زغال داغ بگذارید و مستقیما در فویل سرو کنید در این صورت هیچ تابه و بشقاب کثیفی باقی نمی ماند. چه راهی از این آسان تر؟ بنابراین یک رول کامل بردارید. آتش در آشپزی با فویل مهم است. شما به سطح کم عمقی از زغال نیاز دارید که در مدت پخت بسوزد. اگر به این نوع از آشپزی علاقه مند شده اید. به این چند نکته هم توجه کنید:


۱) فویل آلومینیومی در دو ضخامت وجود دارد اگر نوع استاندارد یعنی نازک آن را استفاده می کنید به دو لایه نیاز دارید در غیر این صورت یک لایه از نوع ضخیم فویل برای آشپزی کافی است.


۲) عامل مهم دیگر چگونگی پیچیدن غذا در فویل است. فویل را باید بدون منفذ بپیچید تا رطوبت را درون خود نگه دارد و به این ترتیب غذا با بخار پخته می شود و تمام آب آن در داخلش باقی می ماند.


۳) بسته فویل را مستقیما روی آتش زغال بگذارید و منتظر شوید غذا بپزد و دستکم یک بار، نیم دور طی پخت بچرخانید. هنگامی که زمان پخت تمام شد، بسته را از روی آتش بردارید، آن را باز کنید و یا شکافی ضربدری روی آن بدهید و آن گاه باز کنید و از خود ورقه فویل به جای بشقاب استفاده کنید. فویل استفاده شده را در سطل زباله بیندازید.


۴) سعی کنید همه مواد خام درون فویل جا شود و لبه های آن کاملا روی هم قرار گیرند و هوا به هیچ روی درون آن نرود. از بدون منفذ بودن بسته فویل مطمئن شوید.


جدول زمان پخت مواد غذایی در فویل آلومینیومی

ماهی کامل:۱۵تا ۲۰ دقیقه،
ماهی تکه شده: ۱۰ تا ۱۵ دقیقه،
کالباس و سوسیس: ۵ تا ۱۰ دقیقه،
سیب زمینی تکه شده: ۱۰ تا ۱۵ دقیقه،
آناناس کامل: ۳۰ تا ۴۰ دقیقه،
سیب زمینی کامل: ۴۵ تا ۶۰ دقیقه،
برش هویج: ۱۵ تا ۲۰ دقیقه
، موز با پوست: ۸ تا ۱۰ دقیقه،
جوجه تکه شده: ۲۰ تا ۳۰ دقیقه،
همبرگر گوشت گوساله: ۸ تا ۱۲ دقیقه،
سیب کامل: ۲۰ تا ۳۰ دقیقه.

روش ساخت الکل جامد در خانه

در دستور العمل زیر از هیدرواکسید سدیم (سود) استفاده می شود که سوز آور است و می تواند کار با آن تا حد زیادی خطر ناک باشد.لطفا قبل از شروع
آزمایش رفتار شیمیایی این ماده را مطالعه کنید و احتیاط های لازم را انجام دهید و مواظب باشید این ماده در معرض پوست و چشم شما قرار نگیرد.این

ترکیب سریعا آتش می گیرد .

احتیاط ها:      همیشه وقتی با سود کار می کنید از دستکش و عینک استفاده کنید.
      هیج وقت آب را داخل سود نریزید(باید سود را کم کم وارد آب کرد).
     اگر شما از آب و سود استفاده می کنید هرگز از آب گرم یا داغ استفاده نکنید. به طوری که بشود تصور کرد که ۵۰ درصد یخ همراه با آب استفاده شده .
      هرگز از قلع , روی یا آلومینیوم همراه با سود سوز آور استفاده نکنید.
      سرکه را در دسترس داشته باشید تا اگر آن با پوست شما تماس پیدا کرد از آن استفاده کنید و پوستتان را با آن خیس کنید .
از جوش آمدن سوخت جلوگیری کنید چون که می تواند باعث بروز آتش سوزی و انفجار شود .
ترکیبات (کلیه عناصر بی آب هستند):
      ۶۷٫۷ قسمت متانول
      ۲۶ قسمت ایزو پروپانول
      ۵٫۵ قسمت اسید سیتریک
      ۰٫۸ قسمت هیدرواکیسد سدیم (سود)
دستور العمل:
     ۱۰ درصد سود / متانول ­­­بسازید – ۱۰ گرم سود را در ۹۰ متانول حل کنید.
    محلول را تا ۱۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید .
     اسید سیتریک را به ایزوپروپانول اضافه کنید و تا ۱۴۰ درجه فارنهایت گرم کنید (اسید سیتریک باید ذوب شود) .
    اضافه کنید مخلوط سود / متانول را با مخلوط اسید سیتریک / الکل و مخلوط کنید .
    سپس آن را داخل قالب بریزید .
روش دوم
ترکیبات:
      ۱۰۰ قسمت از الکل
      ۱۰ قسمت استیرن (گلسریل استر سیتریک اسید- یا پیه ) پودر یا نرم شده (از شمع فروشیها می توانید تهیه کنید).
      ۳ قسمت سود
دستور العمل:
      یک حمام آب گرم درست کنید نباید آب جوش بیاد. سپس یک ظرف کوچک مثل قوری را درون آب قرار دهید نباید آب وارد قوری شود
      سود را اضافه کنید و هم بزنید
      الکل را داخل قوری کوچکتر ریخته و به آرامی استیرن را اضافه کنید و اجازه دهید آن ذوب شود.
     حال آن را داخل یه ظرف غیر آلمینیومی بریزید و اجازه دهید سرد شود
روش سوم
جهت ساخت الکل جامد ابتدا یک لیترالکل متانول تهیه نمائید. سپس ۲۰تا۵۰ گرم پودرصابون تهیه نموده وانرادر۲۵۰سی سی الکل بریزید سپس محلول را در
روی چراغ با احتیاط گرم نمائید تا تمام پودر صابون حل شود.درصورت حل نشدن می توانید از ۱۰۰سی سی اب کمک بگیرید.پس از حل شدن صابون محلول
را درباقی الکل ریخته وکل محلول را در ظرفی که می خواهید الکل جامد شود ریخته وظرف را در یخچال قرار دهید.پس از چند ساعت الکل جامد شما اماده
است و می توانید در قطعات کوچک برش زده واستفاده نمائید

۱۳۹۲ فروردین ۱۲, دوشنبه

تهیه نیترات امونیم

ساخت اين ماده انفجاري به آسانی امکان پذیر بوده و استفاده از آن نیز راحت است. مواد اولیه برای ساخت آن در آزمايشگاه و يا کارخانجات صنعتي، آمونیاک و اسید نیتریک غلیظ است. در درون کيسه هاي يخ فوري (Instant Cold )  که در داروخانه ها برايکمپرس سرد” فروخته ميشوند، مقدار ي آب و يک کيسه کوچکتر محتوي نيترات آمونيم وجود دارد، که  با خريد تعدادي از اين کيسه ها  و با پاره نمودن آنها با قيچي،  پس از تخليه  آب درون آنها، با بيرون آوردن کبسه هاي داخلي مي توانيد به نيترات آمونيم دست پيدا نمائيد. (براي اطمينان،  قبل از خريد, برچسب روي کيسه ها را نگاه کنيد تا يقين کنيد از نيترات آمونيم ساخته شده اند، )

نيترات آمونيوم به طور گسترده در كشاورزي به عنوان كود نيز استفاده مي شود. برای جدا کردن مواد  افزودنی موجود  در کود کافی است آن را داخل آب حل کنید. نیترات آمونیم داخل آب حل می‌شود و مواد افزودنی باقی می‌مانند. اگر محلول را با یک تکه پارچه صاف کرده و  در یک تشت بزرگ بریزید تا آب اضافی بخار شود، نیترات آمونیم خالص را  که در دما و فشار محيط مي بايستي  به صورت ذرات كريستال جامد ديده شود، در اختيار خواهيد داشت. در حين کار از دستکش استفاده نمائيد و از آنجا که نیترات آمونیم بشدت رطوبت هوا را بخود جذب می‌کند و این موضوع، خاصیت انفجاری آن را از بین می‌برد لازم است آن را در مکاني عاري از رطوبت نيز نگهداري نمائيد.
 از آنجا که نیترات آمونیوم ماده اي کم انفجار ولي با قدرت تخريبي بالا محسوب مي شود،  فقط در کنار یک چاشنی و بوستر منفجر خواهد شد، که در آينده به اين موضوعات نيز به تفصيل خواهيم پرداخت. برای حساس تر کردن نیترات آمونیم مي توانيد به آن بنزین نيز اضافه کنيد. نسبت ایده آل آن ٩۶% نیترات آمونیم و ۴% بنزین است. کافي است کمي نيترات  آمونيم را در ظرف پلاستيکي دهان گشادي  بريزيد و به نسبت ياد شده در فوق به آن بنزين اضافه نمائيد.  در ادامه  درب ظرف را با گلوله پنبه اي بزرگي محکم و مسدود نمائيد و تا زمان استفاده آن را با روکش پلاستيکي محکم و غيرقابل نفوذي بسته نگاه داريد… در زمان بکارگيري کافي است، روکش پلاستيکي را از روي ظرف برداريد و پنبه درب ظرف را با بنزين آغشته نمائيد و آن را آتش زده و بسمت هدف پرتاب نمائيد.

 توجه داشته باشيد همجواري نيترات آمونيم با مس نيز سبب واکنش و انفجار مي گردد، که ز مان رخ دادن اين واکنش در دما و فشار معمولي ممکن است دو تا سه روز بطول  بيانجامد. در صورت تمايل براي ساخت چنين بسته هاي انفجاري کافي است مقداری نیترات آمونیم را داخل یک ظرف پلاستیکی ريخته و روی آن را با پودر مس بپوشانيد. (پودر مس را از سوهان زدن يک ورقه مسي نيز مي توانيد تهيه نمائيد)

مهارت در درگيريهاي تن به تن

در درگيريهاي تن به تن نيازي به آن نيست، که يک رزمي کار تمام عيار بوده باشيد، در اينجا روشهايي را به شما آموزش مي دهيم، که در چنين درگيريهايي برايتان سودمند خواهد بود. برخي از ضربات در درگيريهاي تن به تن مهلک و از پاي  درآورنده است. اين ضربات عبارتند از:

ضربه شديد به بالاي بيني فرد مهاجم (منطقه ميان ابرو و نقطه امتداد يافته تا سطح چشم)، ضربه سنگين به بيضه ها،  فرود آوردن ضربه به سيب آدم (برآمدگي مياني در جلوي گردن)، ضربات مکرر به پايه مخچه وضربات قدرتمندِ مشت به  پرده ديافراگم (انتهاي قفسه سينه)

حال چنانچه در معرض ضربات باتوم قرار گرفته ايد، مطلع باشيد درگيري فيزيکي مسنقيم اوليه مانند ضربات مشت به سر و صورت فرد ضارب تاثبير چنداني به همراه ندارد. در اين موارد ابتدا حدود 10 قدم از فردي که با باتوم به شما حمله ور شده است به عقب برويد و در نخستين فرصت مناسب  به سمت وي حمله ور شويد و مچ دست يا انتهاي باتوم را  که در دست مهاجم قرار گرفته است را در صورت لزوم با دادن حرکات متوالي دوراني180 درجه اي بخود بپيچانيد،  تا باتوم از دست وي جدا شود و با استفاده از ضربات مهلک ياد شده در فوق وي را از پاي درآوريد.

در مواردي که فرد مهاجم،  زنجير به همراه دارد، حداقل فاصله زماني فرود آوردن زنجير در دفعات متوالي بعدي بر شما حدوداً 3 ثانيه است. از فرديکه زنجير به همراه دارد به هيچ وجه فرار نکنيد، ضمن اينکه دستان خود را به منظور محافظت بيشتر مقابل صورتتان نگاه داشته ايد، در فرصتي مناسب به سمت ضارب حمله نموده و زنجير را از دست وي خارج کنيد، تا فرصت فرود آوردن ضربات مهلک بعدي برايتان فراهم شود.

در نظر داشته باشيد، ضربه هایی که با باتوم، چوب وچماق، مشت و مانند آن به بدن وارد می شوند، هر چند بعضاً موجب خون ریزی نمی شوند، ليکن ممکن است باعث بروز شکستگی یا خون ریزی داخلی شوند. تورم و کبودی و درد زیاد اندام می تواند نشانه شکستگی نيز باشد.

در صحنه حادثه، از دادن آب و غذا به مصدومان خودداری کنید. ضربه های نافذی که با چاقو و قمه به بدن وارد می شوند، معمولا بدون کمک های بیمارستانی درمان نمیشوند. در خون ریزی ها باید ابتدا به فکر بند آمدن خون ریزی بود. در خون ریزی های شریانی معمولا حجم زیادی خون از رگ خارج می شود. در چنین شرایطی باید تا قبل از انتقال به مرکز درماني جلوی خون ریزی تا حد امکان گرفته شود، چون می تواند در زمان کوتاه بيمار را به شوک ببرد. خون ریزی های زیادی که همراه با فوران خون یا بیرون جستن خون با ریتم نبض دار است به احتمال زیاد شریانی هستند و باید بلافاصله با فشار دست مانع خون ریزی شد.

بستن اندام بالاتر از محل خون ریزی به منظور کاهش خون ریزی، بالقوه کار خطرناکی است و برای همه زخم ها توصیه نمی شود، ولی همین کارِ خطرناک در پاره ای از موارد ضروری است و ممکن است جان انسانی را نجات بدهد. فقط باید توجه داشت این کار برای هر خون ریزیی مفید نیست و باید درخون ریزی های شریانی، آن هم با فشاری که بیشتر از فشار خون رسانی شریانی است انجام شود. بهتر است قبل از رسیدن به مرکز درمانی هر ۲۰ دقیقه یک بار، عضو مورد نظر باز و دوباره بسته شود تا اندام مبتلا از نرسیدن خون آسیب جدی نبیند.

خارج کردن اشیای برنده مثل چاقو، قمه؛ گلوله و… از بدن مصدوم خارج از اتاق عمل، کار اشتباهی است و جسم خارجی عمقی مانند قمه ، چاقو و مانند آن را هرگز اززخم خارج نکنید (به خصوص در قفسه سینه یا شکم) ، چون ممکن است سبب آسیب بیشتر به عروق خونی و خونریزی شود.

ترمیت اشتعالی يا سوخت جهنمي و ترميت انفجاري

مخلوطی از پودر آلومینیوم و پودر اکسید آهن(زنگ آهن) ماده بسیار حرارت‌زايي ( معادل 4000 درجه سانتيگراد)  است که در اصطلاح به آن ترمیت اشتعالی يا سوخت جهنمي اطلاق مي شود. به محض اینکه ترمیت فعال شود، شروع به ذوب کردن ظرف زیرین خود می کند، حتی اگر اين ظرف فلزی باشد و عملاً نيز غير قابل خاموش کردن است.
  مقداری پودر اکسید آهن(زنگ آهن) و پودر آلومینیوم به نسبت مساوی، مثلا از هر کدام ١۰ گرم، داخل یک ظرف ریخته و خوب به هم بزنید تا مخلوط یک دست شود و یا اینکه آنها را با نسبت ۳ به ۸ مخلوط کنید، مثلا  ۳۰ گرم  پودر آلومینیوم و  ۸۰ گرم پودر اکسید آهن را خوب مخلوط کنید تا پودر یکدست شود.  ترمیت آماده است.
  براي فعال کردن ترميت کافیست ١۰تا ١۵ سانتی از نوار منیزیم را بريده و یک سر آنرا داخل پودر ترمیت فرو کنید (بکارید) و سر دیگر نوار را آتش بزنید. ( سر نوار باید ۵ تا ١۰ ثانیه در تماس با کانون شعله باشد)
 تذکرات مهم:
  1-  ترمیت هیچ خطری از نظر ساخت و نگهداری نداشته و نسبت به شوک و حرارت معمولی و ضربه و انفجار حساسیتی ندارد، به همین دلیل می توانید مقادیر زیادي از  آن درست کنید و برای مصرف یعدی نگهدارید.
  2-   برای احتراق آزمایشی، حتما در فضای باز و روی خاک اينکار را انجام دهيد.
  3-   نوار منیزیم را میتوانید به آساني از فروشگاههای لوازم آزمایشگاهی تهيه نمائيد.
  4-   براده آلومينيم را يا ميتوانيد از تراشکاري ها تهيه کنيد يا اينکه يک تکه آلومينيم (در و پنجره هاي آلومينيمي) را برداريد و آنرا سوهان بزنيد.
  5-   براي بدست آوردن اکسيد آهن دو راه وجود دارد:
   اول اينکه ميتوانيد آهن زنگ زده (قرمز يا نارنجي) را سوهان بزنيد و پودر نارنجي رنگ اکسيد آهن را بدست بياوريد. اين روش وقت گير است و مقدار زنگ آهني که بدست مي آوريد ناچيز است. روش علمي بدست آوردن اکسيد آهن, به صورت زير است :
  يک منبع تغذيه DC (جريان برق مستقيم) تهيه کنيد. آداپتور وسائل برقي يا باطري ماشين مناسب است. هر چقدر ولتاژ آن بالاتر باشد بهتر است. (برق شهر AC متناوب است و بکار شما نمي آيد)
  در يک ظرف شيشه اي يا پلاستيکي بزرگ (به اندازه يک سطل) مقداري آب بريزيد و در آن يک قاشق نمک خوراکي حل کنيد. حال يک تکه آهن بدون روکش و آبکاري نشده که رنگ آن تقريباً مشکي متمايل به آبي است را به قطب مثبت منبع تغذيه وصل کنيد. (اگر به قطب منفي وصل کنيد, واکنش انجام نمي شود)
   به قطب منفي, يک الکترود ذغالي وصل کنيد. (الکترود ذغالي را ميتوانيد از داخل يک باطري قلمي معمولي بدست بياوريد, باطري قلمي را باز کنيد و هسته آنرا در بياوريد و خوب تميز کنيد)
   حالا آهن و الکترود ذغالي را درون ظرف آب نمک رقيق فرو کنيد. دقت کنيد که اين دو داخل آب به هم اتصال نکنند چون ممکن است منبع تغذيه شما منفجر شود.
   واکنش الکتروليز به تدريج شروع ميشود و ذرات نارنجي رنگي به تدريج در اطراف آهن تشکيل ميشود. 24 ساعت صبر کنيد تا واکنش ادامه پيدا کند. بعد از 24 ساعت, تکه آهن را تميز کنيد و دوباره واکنش را ادامه بدهيد. از آنجايي که تهيه اکسيد آهن زحمت زيادي دارد, بهتر است مقدار زيادي از آن تهيه کنيد.
   حالا بايد مقدار زيادي اکسيد آهن ته ظرف شما ته نشين شده باشد. منبع تغذيه را قطع کنيد و الکترود و آهن را بيرون بياوريد. آب نمک و ذرات زنگ آهن درون آنرا به کمک يک تکه پارچه صاف کنيد. درون پارچه اکسيد آهن قرمز رنگ داريد! پارچه را جلو آفتاب پهن کنيد تا اکسيد آهن خوب خشک شود. اگر خواستيد ميتوانيد اکسيد آهن خيس را داخل يک ظرف روي گاز گرم کنيد تا خشک شود. سپس داخل يک هونگ آنرا بکوبيد تا ذرات به هم چسبيده آن از هم جدا شود.
  6-  هر چقدر ذرات آلومینیم و زنگ آهن شما ریزتز باشد بهتر است. مخلوط شما باید بسیار یکنواخت باشد. برای این کار می‌توان از آسیاب برقی نيز استفاده کرد.

 ترميت انفجاري:

 در این ترمیت به جای پودر اکسید آهن ازمونواکسید مس خشک  پودر شده (CuO) که پودر سیاهرنگی است، استفاده می‌شود. این ترمیت از خاصیت انفجاری مهلک و قدرتمندي برخوردار است و اگر در مقدار زیاد مثلا ٢۰ کیلو یا بیشتر تهیه شود، می تواند بعنوان يک بمب بسيار قوي عمل کند.
تذکرات مهم:
1- مونواکسید مس خشک  پودر شده (CuO) را مي توانيد از از فروشگاه مواد شیمیایی یا آزمایشگاه مدارس، دانشگاهها و … تهيه نمائيد.
2-  نسبت ترکيبي  مواد همان است که در بحث ترميت اشتعالي آمده است با اين تفاوت که بجاي پودر اکسيد آهن از اکسيد مس پودر شده استفاده مي شود.
3-  برای فعال کردن اين بمب حرارتي از همان روش فعال کردن ترمیت اشتعالی استفاده می شود. ( به منظور در اختيار داشتن فرصت کافي  در زمانِ دور شدن از محل،  به هنگام فعال کردن اين بمب از چند نوار منيزيم با طول بيشتر استفاده کنيد)

طرز ساخت فتیله باروتی با قدرت عمل کنندگي زير آب بزبان ساده

مواد لازم:
  1- باروت سیاه
 ٢- روکش نسوز سیم به قطر ۵میلی‌متر (از فروشگاه لوازم الکتریکی می‌توان تهیه کرد)
 ٣- چسب سریش

 شيوه ساخت:
 برای ساختن این فتیله، ابتدا یک سر روکش نسوز سیم را با پنبه يا یک تکه چوب باريک و کوچک کاملا مسدود می‌کنید، سپس مقداری باروت سیاه داخل روکش می‌ریزیم و با یک مفتول فلزی باروت را خوب فشرده می‌کنیم. این عمل را ادامه مي دهيم تا داخل روکش کاملا پر شود. باید توجه کرد که باروت داخل روکش باید کاملا فشرده باشد. در پایان سر هر دو طرف روکش را با مخلوط سریش و باروت سیاه پوشانده، مي گذاريم تا خشک شود، پس از آن فتیله آماده استفاده است.

تذکرات :
  1-   طرز ساخت باروت سياه در مباحث آموزشي در گذشته آمده است.
  2-   در صورتیکه اين  فتیله بخوبي ساخته شود تا عمق ١٠متری زیر آب  بطور ايده آل عمل خواهد نمود.

طرز تهيه باروت سياه به زبان ساده

مواد اوليه:
١- نیترات پتاسیم (5/٢۴ گرم)
٢- گوگرد (٨ گرم)
٣- ذغال چوب (٣گرم)

طریقه ساخت:
تمام مواد را  پودر نموده و سپس با هم مخلوط نمائيد. توجه داشته باشيد تا حد امکان مواد نرمتر باشند، که بر کیفیت باروت به مقدار قابل ملاحظه‌ای اثر مي گذارد. پس از مخلوط کردن، باروت آماده است. برای اطمینان خاطر می‌توانيد مقدار کمی از آن را دور از مواد اصلي آتش بزنید.
تذکرات مهم:
1-  برای تولید بیشتر،  مي توانيد ميزان مواد را با همین نسبت افزایش دهيد.
2-  برای بهبود چشم‌گیر کیفیت باروت مقدار کمی آب به آن، نه به آن مقدار که خمیر شود، اضافه کنید. پس از آنکه آنرا مقداری نمدار نموديد، آنرا بخوبي هم بزنید و بگذارید خشک شود.
3-  نيترات پتاسيم که در بازار به آن شوره نيز اطلاق مي شود را مي توانيد به آساني از فروشگاههاي لوازم شيميايي، کشاورزي و مانند آن با قيمت مناسبي تهيه نمائيد. گوگرد را از چوب کبريتهاي متداول يا از فروشگاههاي اشاره شده مي توانيد خريداري نمائيد. آماده نمودن ذغال چوب کار دشواري نبوده و به آساني مي توانيد آن را در فضاي باز تهيه نمائيد.
4-  باروت یک ماده انفجاری حساس(ناپایدار) است و به ندرت بعنوان خرج اصلی در ساخت بمب بکار می‌رود. معمولاً از باروت بعنوان چاشنی با مواد دیگر در بمبها استفاده می‌شود. همچنین از باروت برای ترکیب با نیتروگلیسيرین مایع جهت ساخت دینامیت نيز استفاده می‌شود.
 5- به منظور نگهداري، باروت را به هیچ عنوان در درون نایلون نریزید، زیرا بر اثر اصطکاک ممکن است آتش بگیرد. باروت را بهتر است در درون شیشه‌های در دار نگهداری کنيد.

طريقه ساخت نارنجک دستي بزبان ساده

عليرغم سادگي، از قدرت تخريبي مناسبي برخوردار بوده و ميزان عمل کنندگي آنرا در قدرت به ميزان يک دوم يک ديناميت مي توان دانست، لذا در هنگام استفاده آن را بسيار دور پرتاب نموده و حتماً پناه بگيريد.
یک ظرف شیشه‌ای در دار، نظير ظرف‌های سس مایونز را بردارید و درون آن چند قطره بنزین بریزید. سپس درب آنرا بسته و تکان بدهید تا تمام سطح درون شیشه آغشته به بنزین شود. درب شیشه را باز کرده، بنزین اضافی را بیرون بریزید.
 چند قطره محلول پرمنگنات پتاسیم (محلول در آب) را درون شیشه بچکانید و درب ظرف را محکم ببندید، بطوریکه بخار بنزین از آن خارج نشود، کار تمام است!  برای انفجار کافی است شیشه را پرتاب کنید.
تذکرات مهم:
1-     نگهداری طولانی مدت این نارنجک توصیه نمی‌شود، حداکثر چند ساعت بعد از ساخت از آن استفاده کنید.
 2-    پرمنگنات پتاسیم ماده‌ای است که در حالت خشک به صورت بلورهای ارغوانی در مغازه‌های عطاری و داروخانه‌ها به عنوان ماده ضدعفونی کننده فروخته می‌شود   .

ساخت اسپری اشک‌آوراز نوع فلفل بزبان ساده

براي تهيه اين اسپري بترتيب ذيل عمل نمائيد:
 دو قاشق پودر فلفل قرمز و نصف قاشق پودر فلفل سیاه را با هم مخلوط کرده و در لیوان یا ظرف مناسبی بریزید. حال الکل سفيد را به آن اضافه کنید بطوريکه تا حدود یک سانتی‌متر بالاتر از مخلوط را به پوشاند. در ادامه مخلوط را به مدت ١٠ دقیقه با یک قاشق کوچک یا همزن، هم‌ بزنید تا مخلوط کاملا یکدست شود.
 پس از آن روغن سفید، مانند روغن بچه یا روغن مینرال را به مخلوط فوق اضافه کنید، بطوریکه به اندازه نيم سانتی‌متر مخلوط را بپوشاند. اينک نزدیک به دو دقیقه این مخلوط را نيز هم بزنید.
 مخلوط به دست آمده را با استفاده از یک کاغذ صافی آزمایشگاهی و یا یک تکه دستمال کاغذی ضخیم، در یک ظرف دیگر فیلتر کنید و اصطلاحاً از صافی بگذرانید، بطوریکه مایع خالصی بدست آید و دیگرتفاله نداشته باشد. در صورت نیاز این عمل را دوبار انجام بدهید. هم اکنون مایع اسپری آماده است، کافی‌است آنرا داخل ظرف اسپری مانندي مانند شيشه پاکن يا آب پاش ریخته درب آنرا ببندید. (ترجيحاً از ظروفي استفاده کنيد که قدرت و شعاع پرتاب اسپري در آنها وسيعتر است)
 تذکر: بدليل ممانعت از فروش الکل سفيد به افراد عادي در داروخانه هاي ايران، در صورت عدم دسترسي به الکل سفيد، براي تهيه اين اسپري بصورت ذيل عمل کنيد:
 دو قاشق پودر فلفل قرمز و نصف قاشق پودر فلفل سیاه را با هم مخلوط کرده و در لیوان یا ظرف نسوز مشابه بریزید، سپس به آن آب اضافه کرده تا ظرف پر شود. هم اکنون به مدت ١٠ دقیقه با یک قاشق کوچک آن را هم بزنید.
 حال ليوان یا ظرف را با استفاده از شعله حرارت، حرارت دهید تا مخلوط به جوش آید. مخلوط را با استفاده از یک کاغذ صافی و یا دستمال کاغذی ضخیم، به داخل یک ظرف دیگر فیلتر کنید تا مایع خالصی به دست آید. مایع اسپری آماده است. کافیست آنرا داخل ظرف اسپری ریخته و درب آنرا ببندید.

تاکتيکهاي باز کردن قفل+ فيلم آموزشي


 1- با استفاده از گیره درب خودکار و یا روان نویس، یک اهرم فلزی مقاوم تهیه کنید.
٢- با استفاده از سنجاق سر و یا گیره کاغذ، یک رشته فلزی انعطاف‌پذیر به حالت L تهیه کنید.
٣- اهرم را داخل شکاف قفل قرار داده، در جهت باز شدن قفل مقداری به چرخانید تا در جای خود محکم شود. سپس آنرا با انگشت در همان وضعیت نگاه داشته، گیره‌ای را که به شکل L درست کرده‌اید وارد شکاف قفل کرده و به سمت بالا و بطور رفت و برگشتی تکان دهید، تا دندانه‌های قفل را آزاد کند. هم اکنون کافی است که اهرم فلزی را کمی در جهت باز شدن قفل فشار دهید، قفل باز می‌شود.

طرز ساخت گازهاي خواب آور به زبان ساده

گاز نیتروس اکسید (N2O) سرعت بالائی در القاء بیهوشی داشته و علیرغم توصيفهايي که در ضعف قدرت اثر اين گاز مي شود، با در نظر گرفتن عدم توجه به زمان ومحیط اطراف و اختلال در بیاد آوردن وقایع توسط افراد مصرف کننده، از کاربردهاي متعددي برخوردار است. (اين اثرات در غلظت 20 تا 30 درصد شروع و با افزايش غلظت تا 70 درصد به مرز بيهوشي منتهي مي شود)
از اين گاز، که به گاز خنده آور نيز شهرت دارد، ممکن است استفاده تفريحي نيز بعمل آورده شود، ليکن بدليل وابستگي روحي و رواني شديدي که مانند ديگر مواد مخدر بدنبال مي آورد، لازم است از استفاده شخصي اين گاز بطور جدي اجتناب شود!
ماده اوليه براي تهيه اين گاز نيترات آمونيم است، که با روشهاي تهيه و ساخت  آن در بخش موضوعات آموزشي در گذشته آشنا شده ايد. براي تهيه اين گاز به وسايل آزمايشگاهي ديگري  مانند ارلن با درپوش لاستيکي، چراغ، لوله شيشه اي و … که در تصوير زير به نمايش گذاشته شده اند نيز نياز داريم.






همانطور که در تصوير فوق مشاهده مي کنيد نيترات آمونيم در ارلن جاي داده شده است و به آرامي از زير به آن گرما داده مي شود. بهتر است  درهر نوبت در توليد  اين گاز تنها از 30 گرم نيترات آمونيم در دفعات جداگانه  استفاده کنيد.
در فرآيند توصيف شده، حباب های گاز اکسید نیتروژن با گذشت زماني نه چندان طولاني به شکل  متلاطم در درون  بطری دیده مي شوند و با توقف تشکيل حبابهاي گاز، فرآيند گرما دادن را  بايستي متوقف کنيد.
تذکر:
به منظور جلوگيري از بهدر رفتنِ ​احتمالي گاز دردرون بشرِ وارونه  شده در درون ظرف، مي توانيد اين بشر را تا نيمه  در ظرف آبي  نيز قرار دهيد،  ليکن  در نظر داشته باشيد حتماً از آبِ داغ استفاده کنيد، در غير اينصورت  اين گاز  در آبِ سرد  به آساني حل مي شود!




نوعی باروت بی دود

موادلازم
1-  اوره (60 درصد)
2-  گوگرد (15 درصد)
3- کربنات کلسيم (25 درصد)
مخلوط اين مواد با يکديگر نيز گونه اي باروت بدون دود است، که برخلاف آنچه که در مطالب مرتبط با باروت سياه  آمده است، در آن از نيترات پتاسيم استفاده نشده است. لازم بذکر است  بهتر است از اوره آزمايشگاهي استفاده کنيد، که  از قدرت انفجاري  بيشتري بهره مند شويد.

طرز ساخت ماده انفجاري نيترو سلولز بزبان ساده

نیترو سلولز ماده منفجره ای با حساسیت کم است که ازموادي چون پنبه بدست آمده و در ترکیب دینامیت‌ها از آن استفاده مي شود.. در صورتی که نیتروسلولز را با مایرول و اگدن (به مباحث آموزشي پيشين مراجعه کنيد) مخلوط کنیم ماده منفجره‌ای بدست می‌آید که دارای قدرت تخریبی مهلک و بسيارزیادی است.
مواد لازم:
-
اسید سولفوریک ٩٨% صنعتی، ۵٠٠ سی سی
- اسید نیتریک آزمایشگاهی ۶۵% یا اسید نیتریک صنعتی، ٣٠٠ سی سی
- پنبه ۶٠ گرم
- ظرف حاوی آب و یخ
وسایل لازم:
-
دماسنج
- همزن شیشه ای
- یک ظرف پلاستیکی سر دار ٢ لیتری
- ظرف حاوی آب و یخ
- دستکش و ماسک
شیوه تهیه:
ابتدا مقدار ٣٠٠ سی سی اسید نیتریک را درون ظرف ٢ لیتری ریخته و مقدار۵٠٠ سی سی اسید سولفوریک را به آن اضافه می کنیم. از آنجا که واکنش حاصله گرما زاست بايستي  اينکار را به آرامي انجام دهيد. حال سر ظرف پلاستیکی را روی آن می‌گذاریم و ظرف حاوی اسیدها را در آب خنک می‌گذاریم و صبر می‌کنیم تا دمای اسیدها به دمای محیط برسد.
سپس ظرف حاوی اسیدها را درون ظرف آب و یخ می‌گذاریم تا دمای اسیدها به١٠-١۵ درجه برسد. وقتی به این دما رسید، ۶٠ گرم پنبه را کم کم به اسیدها اضافه می‌کنیم و با همزن شیشه‌ای پنبه را به درون اسید هدایت می‌کنیم.
سر ظرف پلاستیکی را روی آن گذاشته و یک ساعت صبر می‌کنیم. در این مدت سر ظرف پلاستیکی را سه تا چهار بار، برداشته و پنبه ها را با همزن شیشه ای به هم می‌زنیم.
پنبه را از درون اسیدها بیرون می اوریم و آن ها را فشار می‌دهیم تا اسید از درون آن خارج شود. سپس آن را درون ۴ لیتر آب ١٠ درجه می‌ریزیم و با دست فشار می‌دهیم تا اسید از آن جدا شود. دوباره آن را درون ۴ لیتر آب می‌ریزیم و دوباره آن را با دست فشار می‌دهیم تا مقدار اسیدی که هنوز در آن باقی مانده از آن خارج شود.
در انتها، پنبه اي که به نيترو سلولز تغيير حالت داده است را فشار می‌دهیم تا مقدار آبی که درون نیتروسلولز است از آن خارج شود و نیتروسلولز را درون یک ظرف پهن کرده و صبر می‌کنیم تا کاملاً خشک شود.
تذکرات مهم:
1-    نیترو سلولز به شعله آتش حساس می‌باشد، هیچ وقت به مقدار زیاد آن را به شعله آتش نزدیک نکنید.
2-    برای اینکه ماده منفجره قدرتمندی بسازید کافی است مقدار ۵٠ گرم نیتروسلولز را با ۵٠٠ سی سی مایرول مخلوط کنید تا ماده ی منفجره ا ی بدست آوريد که سرعت انفجاري آن ٧٨٠٠ متر در ثانیه است.

تهيه ذغال درجه یک برای باروت

در صورت دسترسي به درختاني چون صنوير يا توسکا بهتر است از چوب اين درختان استفاده کنيد. در صورت عدم دسترسي به چوب اين درختان از چوب سفيد درختان ديگري مانند کاج (بدون گره) نيز مي توانيد استفاده کنيد.

پوست چوب کاج را کنده و آن را به قطعات کوچک 20 سانتي متري تقسيم کنيد. (از نظر ضخامت نيز چوبها در قطع 2 در 1 سانتي متر باشند)

يک قوطي حلبي درب دارِ چهار ليتري روغن جامد يا رنگ ساختماني تهيه کنيد و آن را قبل از استفاده کاملاً تمييز کنيد.  چوبها را عمودی طوری داخل آن بگذارید که در میانشان و زیر دربِ بالايي فضای خالی جهت عبور دود باقی باشد. حال با یک میخ بزرگ یک سوراخ در وسط درب بالايي قوطي حلبی ایجاد کنید و درب قوطی را محکم ببندید و آنرا روی آتش اجاق باغ و یا گاز پیک نیکی بگذارید. پس از چند دقیقه بخارِ بودار آن بلند میشود. بهتر است سریک شاخه را درآتش روشن کنید و بالا یا کنار بخار خروجی ازسوراخ روی قوطی بگیرید تا بسوزد و بوی کمتری ایجاد کند. پس از نیم ساعت بخار سفید خروجی شفاف میشود و آتش میگیرد و پس ازحدود یکساعت دیگر گاز سوزان آن نیزتمام میشود. حالا ذغال شما آماده است، بدون باز کردن دربِ قوطی آنرا از روی آتش بردارید و بگذارید چند ساعت خنک شود. بهتر است کمی آب به جدارظرف بپاشید تا زودتر خنک شود و ذغال سفید نگردد .

پس از سرد شدن آنرا داخل دو کیسه پلاستیک جادارِ داخل هم شده بریزید وپس ازهواگیری درب آنها را محکم منگنه کنید و آنرا داخل یک گونی کرده و روی یک سطح صاف وتمیزآسفالت یا موزائیک شده بگذارید وآنقدر با کف پا روی آن بروید تا کاملاً باندازه کوچکتر از ماش خرد شود. مواظب باشید کیسه پاره و ذرات سنگریزه یا براده فلز وارد خاکه ذغال نشود وگرنه بعداً بهنگام آسیاب کردن جرقه میزند و آسیاب آتش میگیرد. در مرحله بعدی خاکه ذغال سرند و سپس بحدی آسیاب میشود که وقتی به آن فوت میکنید مثل گرد خاک بلند شود.
تذکر مهم: بهنگام پخت و خنک شدن ذغال نباید به آن زیاد هوا برسد وگرنه زود سفید و خاکستر میشود.

اسيد نيتريک به روشِ خانگي

براي تهيه اسيد نيتريک به روشِ خانگي، ابتدا به لحاظ حجمي  دو قسمت نيترات پتاسيم را با يک  قسمت اسيد سولفوريک غليظ در يک بشر مخلوط مي کنيم تا ماده ي خمير مانندي شکل بگيرد. (نکات احتياطي را مانند قبل رعايت نماييد و از استنشاق بخارات اين مخلوط اجتناب نماييد)
دو بطري گردن باريک اختيار نماييد و  در يکي از آنها ماده خميري شکل گرفته را بريزيد و با قرار دادن کاغذ یا پارچه در اطراف گردن دو بطری با استفاده از نوار چسب دو بطری را از قسمت گردن در مقابل یکدیگر و بدون فاصله هوایی  همانند شکل زير کاملاً  ببنديد. (براي اين منظور مي توانيد به دور کاغذ يا پارچه از چسب هاي کاغذي و مانند آن نيز استفاده کنيد، ولي هرگز از کاغذهاي سلوفان براي آب بندي استفاده نکنيد)



با استفاده از سنگ يا قوطي هاي خالي کنسرو مکان بطريها را طوري تثبيت نماييد که بطری خالی کمی پایین تر از بطری حاوی ماده ي خميري قرار بگيرد تا اسید نیتریک در فرآيندي که برايتان در ادامه بازگو خواهيم نمود در روند دریافت از يک بطری به بطری دیگر انجام شود.

حال نوبت به حرارت دادن بطري حاوي ماده خميري مي رسد. مي توانيد آن را  به آرامی در درون آتش حرکت دهيد، ولي ما اين شيوه حرارت دادن را پيشنهاد نمي کنيم، زيرا اين روند مي تواند منجر به خرد شدن ناگهاني بطري شود.

بهتر است بطري حاوي مخلوط خميري را در درون يک ظرف مقاوم به حرارت قرار دهيد و درون ظرف را از شن و يا ماسه پر کنيد و با حرارت دادنِ تدريجي اين ظرف موجب شويد حرارت از شن و يا ماسه هاي گرم شده به بطري منتقل شود! (براي  آنکه نحوه حرارت دادن، به سبب موقعيت قرار گيري بطريها، آسان شود بهتر است ابتدا شن يا ماسه هاي درون ظرف را نسبتاً بر روي گاز گرم  کنيد و سپس  ادامه ي روند حرارت  دادن را با استفاده از يک چراغ الکلي بر روي ظرف حاوي شن يا ماسه ي  مقاوم به حرارت دنبال نماييد)

در ادامه دود قرمز رنگي بايستي شروع به شکل گيري نمايد. حال لازم است بطور دوره ای آب سرد بر روي بطری خالی بریزید تا اسيد نيتريک شروع به شکل گيري در بطري خالي نمايد.

اين روند را ادامه دهيد تا زمانی که هیچ اثري از دود قرمز رنگ قابل مشاهده نباشد.

 اگر اسید نیتریک شکل گرفته در بطری  خالي روشن نیست و ابری رنگ به نظر مي رسد، آن را دريک بطری تمیز بريزيد و عين مراحل فوق را بر روي آن تکرار نماييد.

اسید نیتریک باید دور از تمام مواد قابل احتراق نگهداری شود و در يک ظرف شیشه ای آن  را نگهداری کنيد و از استنشاق دود و بخارات آن نيز اجتناب نماييد.

تذکرات:

الف) مقدار اسید نیتریک تولیدي برابر با همان مقدار نیترات پتاسیمِ مورد استفاده است، بطوريکه براي مثال اگر به دو قاشقِ غذاخوری اسید نیتریک نيازمنديد، بايستي به ترتيب شرح داده شده از 2 قاشق غذاخوری نیترات پتاسیم و یک قاشق غذا خوري سر پر از اسید سولفوریک غلیظ استفاده نماييد.

ب) مي توانيد اسید سولفوریک را از یک باتری در وسايل نقلیه موتوری نيز بدست آوريد، ليکن پيش از استفاده بايستي آن را تغليظ نماييد. اينکار را مي توانيد با جوشاندن اسيد تا شکل گيري بخارات سفيد بر روي آن به انجام برسانيد. (بخارات را هرگز استنشاق ننماييد)

ساخت شوره یا نیترا پتاسیم بطرق آزمايشگاهي

مي توانيد از کلريد پتاسيم و نيترات آمونيم استفاده نماييد. در ترکيباتي که اين روزها بجاي نمکهاي متداول (کلريد سديم) در ساخت محصولات کم نمکي چون پنير و مانند آن استفاده مي شود، کلريد پتاسيم  (KCL) ماده ناشناخته اي نبوده و مي توانيد آن را به آساني از فروشگاهها تهيه نمائيد.

نيترات آمونيم نيز ماده ناشناخته اي نبوده وبا طرق مختلفي در ساخت آن در سايت آشنا شده ايد. براي تهيه شوره به شيوه آزمايشگاهي چنانچه از کود شیمیائی نیترات آمونیم  مستقيماً استفاده مي کنيد، مقدار 400 گرم از کود را در یک لیتر آب گرم حل کنید و مدتی خوب هم بزنید تا حل شود و سپس آنرا روی پارچه ای فيلتر کنید تا ناخالصی معدنی آن روی فیلتر گرفته شود. در ادامه 370 گرم کلريد پتاسیم را داخل همان ظرف محلول بریزید و آرام روی شعله کم حرارت دهید و هم بزنید تا کاملا حل شود ولی بجوش نیاید. در پایان میتوانید آنرا  دریخچال یا ظرف یخ قرار دهيد تا کاملا سرد شود و به روش بالا  چند تکه نخ را داخل ظرف بیاندازید تا سریعتر کریستالهای شوره در کف ظرف درست شده و دور نخ رشد کنند پس از چند ساعت کریستالها را با نخ درآورديد. بجاي اين عمل مي توانيد محلول را روی پارچه ای نيز فيلتر کنید.

برای امتحان درجه خلوص شوره، مقدار یک قاشق چایخوری سرپر از آنرا در هاون برنجی پودرکنید و با یک قاشق چایخوری سرخالی شکرِ سابیده، مخلوط کنید و روی یک تکه فویل یا جاسیگاری ریخته آتش بزنید، باید بسرعت بسوزد و دود شود.

تهیه شوره یا نیترات پتاسیم ازطبیعت

شوره را مي توانيد در مکانهايي مانند ديواره ي غارها بصورت طبيعي (به شکل گردي سفيد رنگ ) نيز تهيه نماييد و داشتن کمی ناخالصی کلر و آهک نیز در چگونگي فعاليتهاي ما تاثیری ندارد، هر چند بهتراست توجه داشته باشيد هرچه درجه خلوص آن بیشتر باشد، با قدرت انفجاري بهتري درفرآيند نهايي روبرو خواهيد بود.

مي توانيد به شوره زارهای اطرافشهرها. یا زمینهای مردابی که در زمستان آبگیر و در تابستان خشک میشوند نيز سري بزنيد و خاک روی سطح زمین را که حاوی نمک سفید شوره است را جمع کنید. مقداری از آن را با بیلچه بکوبید تا نرم شود سپس داخل یک جوراب مردانه ریخته وآنرا داخل یک جوراب زنانه کرده ببندید و داخل یک ظرف آب جوش از جنس پیرکس یا تفلون بگذارید و آرام زیرو رو کنید و صبر کنید تا آب دوباره بجوش بیاید و نمک شوره کاملا در آب حل شود.  حال گِل باقیمانده را دور بریزید. اینکار را چندین بار تکرار کنید، بطوریکه باندازه حجم آب، خاک در آن شسته شده و نمکش جدا شود.

حال محلول را برای 10 دقیقه دیگر بجوشانید وبردارید بگذارید خنک شود. بهتر است چند تکه نخ را داخل ظرف بیاندازید تا سریعتر کریستالهای شوره در کف ظرف درست شده و دور نخ رشد کنند. پس از چند ساعت کریستالها را با نخ درآورده و یا محلول را روی پارچه ای صاف کنید. برای خلوص بیشتر میتوانید یکبار دیگر کریستالهای شوره جدا شده را در هم حجم خود آب جوش حل کرده و دوباره سرد کنید و اینبار در داخل یخچال یا ظرف یخ بگذارید تا شوره خالص بدست آورید. محلولهای جدا شده را درداخل سطل پلاستیکی کوچکي جمع کنید چون هنوز شوره در آن وجود داشته و بعنوان آب جوش اولیه برای موارد ساخت بعدی نيز ممکن است قابل استفاده باشد.
برای امتحان مواد حاصل مقدار یک قاشق چایخوری سرپر از آنرا در هاون برنجی پودرکنید و با یک قاشق چایخوری سرخالی شکرِ سابیده، مخلوط کنید و روی یک تکه فویل یا جاسیگاری ریخته آتش بزنید، باید بسرعت بسوزد و دود شود. اين شوره،
 شوره ي اصل است.

روش غني سازي نيترات پتاسيم

نيترات پتاسيم را درون ظرفي بريزيد و به مقدار دو و نيم برابر آن آب به درون ظرف اضافه کنيد و بمدت حداقل يک دقيقه آن را بهم بزنيد تا بخوبي با يکديگر مخلوط شوند. (توصيه مي کنيم اين مخلوط را حتماً را بر روي منبعي گرمايي نظير گاز قرار دهيد و آن را بجوشانيد تا نيترات پتاسيمِ بخوبي در درون آب حل شود)

حال با استفاده از يک صافی آزمايشگاهي مخلوط را درون ظرف ديگري فيلتر کنيد. آنچه که باقي مي ماند نيترات پتاسيم خالص و آب خواهد بود.

مجدداً محلولِ از صافي عبور داده شده را بجوشانيد تا مقدار زیادی از آب آن بخار شود و محلول غليظ شود.

محلول غلیظ شده را درون ظرفِ درب داري بريزيد و داخل یخچال بگذاريد. (مي توانيد ظرف را بجاي يخچال درون ظرفِ حاوي آب و يخ نيز قرار دهيد)

تغییر دمای ناگهانی باعث تفکيک و جداسازي آب و نيترات پتاسیم خالص از يکديگر خواهد بود، بطوريکه نيترات پتاسيم بصورت بلورهایی در آب پديدار مي شود. اين بلورها را ضمن فيلتر نمودن و جدا سازي از آب، در جایي خشک، خنک و بدون نور قرار دهيد تا کاملاً خشک شوند.

تذکرات مهم:

الف) اين روش در مورد کودهاي شيميايي حاوي نيترات پتاسيم و … نيز کاربرد دارد. (در زمان خريد ايگونه مواد يقين حاصل کنيد که در ترکيبات آن از نيترات پتاسيم (KNO3) نيز استفاده شده باشد)

ب) مراقبت نماييد تا در زمان جوشاندن محلول، آب درون ظرف تمام نشود، در غير اينصورت با آتش گرفتن مواد داخل ظرف مواجه خواهيد بود.